پیراشکی گوشت

یک پیراشکی خوشمزه ودر عین حال رژیمی که در فر پخته می شه .من این پیراشکی را از یک سایت خارجی با کمی تغییرات درست کردم .خمیر بسار خوب ولطیفی داره .این پیراشکی را می تونید با هرچی باب میلتون هست پر کنید .مثل گوشت چرخ کرده ،مخلوط سیب زمینی وپیاز داغ ،مخلوط سبزیجات وحتی سوسیس وکالباس (قابل توجه آذر خانوم ).امیدوارم از خوردن اون لذت ببرید .اگه  خمیر بازی را دوست دارید همین فردا دست به کار بشین .امیدوارم از خوردن این غذا لذت ببرید.

مواد لازم :

*این مقدار خمیر حدود بیست الی بیست و دو عدد پیراشکی می شه که البته من مواد خمیر را دو برابر کردم که انواع اون را با مزه های مختلف امتحان کنم .

*می تونید مقدار زیادی از این پیراشکی ها را درست کنید وبعد در فریزر بگذارید .برای گرم کردن هم اونهارا در مایکروفر با قدرت ۸۰درصد ویا ۶۵۰ وات به مدت یک دقیقه قرار دهید .مثل روز اولش می شه .

مواد لازم برای خمیر :

آرد :۵۰۰ گرم

خمیر مایه :یک قاشق غذا خوری سر پر

آب ولرم  :نصف استکان

شکر :یک قاشق غذا خوری

تخم مرغ :یک عدد کامل ویک سفیده تخم مرغ

شیر :۱۲۵ سی سی ویا نصف لیوان

روغن :۱۲۵ سی سی ویا نصف لیوان

نمک :یک قاشق چای خوری

 

مواد لازم برای پر کردن پیراشکی:

گوشت چرخ کرده :۳۰۰گرم

پیاز :یک عدد

سیر:۲-۳ حبه

نمک وفلفل وادویه :به مقدار لازم

فلفل دلمه ای :یک عدد(می تونید از فلفل دلمه ای رنگی برای خوشگلی استفاده کنید )

رب گوجه :دو قاشق غذا خوری

پنیر پیتزا ورقه ای :یک بسته

و

یا

سیب زمینی متوسط :۴ عدد

زرد چوبه :یک قاشق چای خوری

فلفل قرمز :دو قاشق چای خوری

پیاز :دو عدد

و یا

سوسیس :نیم کیلو

پنیر پیتزا ورقه ای :یک بسته

مواد لازم برای روی پیراشکی

زرده تخم مرغ :یک عدد

کنجد :مقداری

طرز تهیه :

ابتدا خمیر را درست می کنیم ودر زمان ور امدن خمیر بقیه مواد را حاضر می کنیم .

مایه خمیر و شکر را خوب مخلوط می کنیم وبعد با آب ولرم مخلوط می کنیم .(ترجیحا در ظرف غیر فلزی ) وروی  اون را می پو شانیم وبه مدت ده دقیقه در جایی نسبتا گرم قرار می دهیم.تا حجم آن دوبرابر شود .اگه حجم دو برابر نشد علامت اینه که یا مخمر فاسد شده ویا اینکه حرارت اب مناسب نبوده است .

آرد ونمک را مخلوط کرده وتخم مرغ وشیر  وروغن وهمینطور مایه خمیر فعال شده را به آن اضافه کرده وخوب مخلوط می کنیم تا یک دست شود وبعد به مدت ۵ دقیقه خوب ورز می دهیم .

روی خمیر را با با سلفون می پوشانیم .ودر جای  نسبتا گرم می گذاریم تا ور بیاید .(حدودا یک ساعت طول می کشد ویک نکته مهم دیگر این است خمیر باید در ظرف بزرگ گذاشته بشه تا جا برای افزایش حجم داشته باشه )بعد از ور اومدن حدودا حجم خمیر دوبرابر می شه .

حالا می رویم سراغ مواد داخل پیراشکی ها .

اگه مواد سری اول را انتخاب کردید که ابتدا پیاز خلالی وسیر رنده شده را در روغن خیلی کم تفت می دهیم و سپس گوشت چرخ کرده را هم به آن اضافه می کنیم و با حرارت کم تفت می دهیم تا آب آن کاملا تمام شود  ودر آخررب گوجه ، ادویه ونمک وفلفل وفلفل دلمه ای خورد شده را به آن اضافه می کنیم .

در مورد مواد سری دوم سیب زمینی ها را می پزیم با پوست وآب کم وسپس بعد از پخته شدن سیب زمینی ها پوست آن را می کنیم ورنده می کنیم .پیاز های خلالی را در کمی روغن حدود دو قاشق سرخ می کنیم وزرد چوبه وفلفل قرمز را به آن اضافه می کنیم . ودر آخر سیب زمینی را به آن اضافه می کنیم  وخوب مخلوط می کنیم .

می تونید از مواد  داخل کوبّه هم استفاده کنید که اینجاتوضیح داده شده است .

خمیر که ور آمد به اندازه گلوله هایی به قطر 3 سانتی متر از خمیر درست می کنیم و گلوله  خمیر را به صورت دایره هایی به قطر حدود 8 سانتی متر باز می کنیم وبه اندازه یک قاشق مواد پرکننده وسط آن قرار می دهیم .

اگه مواد گوشتی قرار دادیم حدود یک چهارم ورقه پنیر را هم وسط گوشت قرار می دهیم .

دولبه خمیر را با انگشتان خیس به هم می چسبونیم تا به این شکل در بیاد .

می توانیم مقدار بیشتری خمیر به اندازه یک پرتقال را بر داریم وبعد اونرا به شکل دایره پهن کنیم وسپس به شکل مثلث برش بزنیم .

بعد مطابق تصویر سوسیس را در قاعده مثلث می گذاریم روی آن قطعه ای از ورقه پنیر می گذاریم . البته سوسیسی که ن استفاده کردم خودش پنیر داشت .

سپس به این شکل می پیچیم .(البته سوسیس باید باریک باشه ویا اگر سوسیس تپل بود بهتره برای راحت پیچیدن آن را برش بدهید )

در این مرحله پیراشکی ها را که به هر شکل درست کردیم در سینی فر که کمی چرب شده به فاصله دو سانتی متر از هم می چینیم ومجددا به آن استراحت 15 دقیقه ای می دهیم .روی پیراشکی ها را کنجد می ریزیم و با زرده تخم مرغ زده شده رنگ می کنیم .

پیراشکی ها را در طبقه وسط فر وبا حرارت متوسط (اگه حرارت فر استاندارد بود 180 درجه سانتیگرا د ویا 350 درجه فارنهایت مناسب هست )  به مدت حدود نیم ساعت قرار می دهیم تا روی پیراشکی ها طلایی شود .اگه حرارت فر زیاد باشه زیر پیراشکی ها می سوزه پس لطفا برای سینی اول چک کنید تا مطمئن شوید که حرارت برا ی پخت مناسبه .

این پیراشکی با سس قرمز تند اگه دوست داشته باشید خیلی خوشمزه می شه .

همینطور که قبلا هم گفتم پیراشکی را  می تونید در فریزر نگهداری کنید وبعد همینطور یخ زده از فریزر خارج کنید و به مدت یک دقیقه در مایکروفر گرم کنید (با قدرت 80درصد یا 650 وات )

نکته آخر اینکه اگه خمیر اضافه آمد می تونیدآن را به هر شکلی که دوست دارید در بیاورید و روی آن را کنجد وزرده تخم مرغ بزنید وبه مدت نیم ساعت در فر بپزید . نون بسیار خوشمزه ای می شه .نوش جان

دسته بندی : پیراشکی گوشت
, , , ,

منبع : liliangol.blogfa.com

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*